Data : 20 02 2019
KryeTitujt :
Rrugët me financim të huaj na kushtojnë 53% më lirë se me fondet tona

Rrugët me financim të huaj na kushtojnë 53% më lirë se me fondet tona

Brenda një viti, e njëjta kategori rruge e ndërtuar në Shqipëri ka kushtuar më shumë se dyfishi kur është ndërtuar me fonde të brendshme në krahasim me të njëjtën njësi rruge që është ndërtuar me financim të huaj.           Sipas [...]
Si të bësh ndryshimin në tregun bashkëkohor të punës

Si të bësh ndryshimin në tregun bashkëkohor të punës

Dinamikat e tregut të sotëm të punës diktojnë vazhdimisht një horizont gjithmonë e më të paqëndrueshëm. Të thuash se dinamikat e tregut aktual të punës janë të paparashikueshme është pak, sidomos kur presioni rritet ndjeshëm [...]
Peleshi: Gati ligji, shërbim falas për fermerët

Peleshi: Gati ligji, shërbim falas për fermerët

Shumë shpejt pritet që të miratohet ligji i ri për veterinarinë, i cili dka për synim garantimin e sigurisë ushqimore tek qytetarët si dhe parashikon që shërbimi i vaksinimit dhe matrikullimit të ofrohet falas për blegtorët. Ministri [...]
Rritet çmimi i karburanteve,  Shqipëria më e shtrenjta në rajon

Rritet çmimi i karburanteve, Shqipëria më e shtrenjta në rajon

Presidenti francez Emmanuel Macron gjendet para protestave për rritjen e çmimit të karburantit në Francë. Shoferët kanë vendosur të bllokojnë autostradat në të gjithë vendin më 17 nëntor kundër taksës së re doganore [...]
Vaj ulliri “Abas” Berat extra i virgjër

Vaj ulliri “Abas” Berat extra i virgjër

Firma “Abas” prej kaq vitesh ofron në treg vaj ulliri cilesor me shume vlera ushqyese. Ndodhemi ne qytetin e beratit dhe kemi kapacitet prej 3 tonesh. Vaji i prodhuar eshte prej disa varietetesh ulliri (kalinjot , lancino , korronek [...]
Autostrada Tiranë-Durrës  së shpejti me pagesë

Autostrada Tiranë-Durrës së shpejti me pagesë

          Në Komisionin e Ekonomisë është diskutuar relacioni për Projektbuxhetin e vitit 2019, ku prezantimin e bëri Ministri i Financave dhe Ekonomisë, Arben Ahmetaj. Sipas Ahmetaj buxheti 2019 do të vazhdojë [...]
Kuvendi: Afat deri në 30 nëntor 2018 për regjistrimin e lobistëve shqiptarë

Kuvendi: Afat deri në 30 nëntor 2018 për regjistrimin e lobistëve shqiptarë

Organizatat e shoqërisë civile, grupet e interesit, organizatat e biznesit, organizatat jofitimprurëse dhe lobistët të cilat janë të interesuar që të bashkëpunojnë e të kontribuojnë me Kuvendin për t’u përfshirë në diskutimet [...]
Nga 1 janari 2019 rritet tarifa doganore për frigoriferët

Nga 1 janari 2019 rritet tarifa doganore për frigoriferët

Duke filluar nga 1 janari i vitit 2019, për zhdoganimin e frigoriferëve dhe pajisjeve frigoriferike do të paguhet një tarifë doganore në masën 10 % nga 2 % që është aktualisht. Shqipëria rezulton se importon nga Kina, Rumania e Polonia [...]
Raporti i FMN: Shqipëria, renditet e fundit në Evropë në të ardhurat për frymë

Raporti i FMN: Shqipëria, renditet e fundit në Evropë në të ardhurat për frymë

Dy shtetet Shqipëria dhe Kosova janë renditur të fundit në Europë për të ardhurat për frymë, sipas të dhënave të Fondit Monetar Ndërkombëtare, që ka përditësuar shifrat në “Pasqyrën Ekonomike Globale” të tetorit 2018. Për [...]