Data : 19 08 2018
KryeTitujt :
Cikël poetik nga Fiqirete Kukli

Cikël poetik nga Fiqirete Kukli

          Fiqirete Kukli NËNË Flutur mu bëre në derë Në sy mu ule pa zhurmë Ndër floke mu bëre erë Kam humbur pa Ty Sytë i kthej drejt qiellit E di,je e bardhe,aty Je nën rrezen e diellit Por a e di ti,e [...]
Libri me poezi “Në gjirin e Nënës” i poetes Sabina Elmazaj një libër patriotik me vlera

Libri me poezi “Në gjirin e Nënës” i poetes Sabina Elmazaj një libër patriotik me vlera

Libri me poezi “Në gjirin e Nënës” i poetes Sabina Elmazaj një libër patriotik me vlera Kopertina  Albert Z. ZHOLI,  shkrimtar Libri i ri me poezi i poetes së re Sabina Elmazaj “Në gjirin e Nënës”, është një nismë [...]
PPP do të dyfishohen deri më 2021

PPP do të dyfishohen deri më 2021

Sipas parashikimeve të vetë qeverisë pagesat buxhetore ndaj kompanive që janë në kontrata partneriteti Publik-Privat me qeverinë nëpërmjet koncensioneve PPP do të dyfishohen deri më 2021. Sipas projektbuxhetit afatmesëm 2019-2021, [...]

Në vitin 2025 shqiptarët do të arrijnë gjysmën e nivelit të mirëqënies së europianëve

Ilustrim Shqipëria ka normën më të ulët të Prodhimit të Brendshëm Bruto për frymë, të shprehur në fuqi blerëse, pra të rregulluar sipas standardit të jetesës në secilin vend. Një projeksion i fundit i Bankës Qendrore Europiane [...]
Johanes Hahn, artistëve: Po ndjek me teresin më të madh argumentet në lidhje me vlefshmërie e ligjit

Johanes Hahn, artistëve: Po ndjek me teresin më të madh argumentet në lidhje me vlefshmërie e ligjit

Drejtoresha e zgjerimit për Ballkanin Perëndimor në Komisionin e Zgjerimit,Genoveva Ruiz Calavera, me anë të një letre në emër të Komisionerit për Zgjerimin Johanes Hahn, u është drejtuar anëtarët Aleancës për Mbrojtjen e Teatrit. Në [...]
Ministri Klosi: Perla natyrore e Osumit shpëtoi

Ministri Klosi: Perla natyrore e Osumit shpëtoi

  Sot, Gjykata Administrative ka vendosur rrëzimin e padisë së subjekteve për ndërtimin e HEC-ve përgjatë lumit Osum. Ministri Blendi Klosi shprehet se ky është vendimi i parë i një gjykate në mbrojtje të natyrës [...]
Projekti i poompoz 1 miliardësh i Ramës mbyllet vetëm me 4 rrugë të vogla

Projekti i poompoz 1 miliardësh i Ramës mbyllet vetëm me 4 rrugë të vogla

Së fundmi, tenderi për rrugën Orikum Dukat, përmbyll përfundimisht programin 1 miliardë euro të koncesioneve në infrastrukturë. Ndonëse në fillim ishin parashikuar të ndërtoheshin një sërë veprash publike, kufiri 1 miliardë [...]
Në 1 Tetor të vitit 2020 “Censi” i ri

Në 1 Tetor të vitit 2020 “Censi” i ri

Në 1 Tetor të vitit 2020, Shqipëria do të nisë regjistrimin e popullsisë, karakteristikave kryesore të saj dhe banesave. Këtë herë ky proces do të quhet “Censi” dhe jo “Censusi”, një fjalë që është tërësisht shqiptare, [...]
Kujtimet e Rita Markos: Enveri ishte i përgatitur për çdo detaj

Kujtimet e Rita Markos: Enveri ishte i përgatitur për çdo detaj

EKSKLUZIVE/ “Albanian Free Press” vijon me botimin e dorëshkrimeve personale, të cilat përmbajnë kujtime të rralla të ish-anëtarit të Byrosë Politike, Rita Marko  “Gjithmonë kur ndaheshim me Enverin, thosha [...]