Data : 25 04 2019
KryeTitujt :
Nji vogëlushe ka dek mbram – Nga Kris Ditmiri

Nji vogëlushe ka dek mbram – Nga Kris Ditmiri

Nji vogëlushe ka dek mbram Nga Kris Ditmiri   Nji vogëlushe ka dek mbram. Vogëlushe, s’pakun sepse ka majt mbi supat shumë vite t’saj ma bukur sa çdokush menon. Dranofille, shumë ma e dashtun se e admirume. E përunjun, shumë [...]
FEJA E SHQIPTARIT ASHT SHQIPTARIA

FEJA E SHQIPTARIT ASHT SHQIPTARIA

    FEJA E SHQIPTARIT ASHT SHQIPTARIA                  (MBI FENË E SHQIPTARËVE)   Nga Besnik Imeri Shpesh herë të huajt, sidomos Europianët,  kur flasin për besimet fetare në Shqipëri dhe ndasinë e tyre [...]
MERAKU I BUGAJSKIT DHE HALLI I SHQIPTARËVE

MERAKU I BUGAJSKIT DHE HALLI I SHQIPTARËVE

  MERAKU I BUGAJSKIT DHE HALLI I SHQIPTARËVE Nga Besnik Imeri Në një publikim tëgazetës “Dita” të datës 7 prill 2019 analisti i shquar Janusz Bugajski, në shkrimin “Projekti sërb i Shqipërisë së Madhe”, u jep një sihariq [...]
PROFETËT E ATDHETARIZMËS

PROFETËT E ATDHETARIZMËS

Nga  Besnik  Imeri                       PROFETËT E ATDHETARIZMËS        Kisha menduar kohë më parë që të hidhja disa rreshta për gazetarin e TV Top-Chanel Marin Mema. Hë sot dhe hë nesër nuk u bëra [...]
HIMARA DHE HELENIZIMI

HIMARA DHE HELENIZIMI

  Nga Besnik  Imeri   HIMARA DHE HELENIZIMI Do të themi edhe dy fjalë për Himarën, shtrirjen gjeografike në kohë dhe popullsinë e saj. Nga vjen emri Himarë dhe kur e ka marë  atë? Brenda mureve të kalasë së Himarës, në [...]
URA MIQËSIE – Nga Isa Maloku

URA MIQËSIE – Nga Isa Maloku

Këto ditë, për vizitë miqësore, në Istog erdhi z. Geron Gunbardhi, avokat nga Vlora. Edhe vitin e kaluar ai kishte vizituar disa qytete të Kosovës, ku përshtypje të veçante i kishin lenë qyteti i Pejës dhe i Istogut. Si disident [...]
Beogradi dhe Moska, mosmirënjohja dhe vetëngushëllimi

Beogradi dhe Moska, mosmirënjohja dhe vetëngushëllimi

Beogradi dhe Moska, mosmirënjohja dhe vetëngushëllimi Akademik Prof.dr. Eshref Ymeri,Ph.D Lidhur me vizitën e Presidentit rus Putin në Beograd më 15 janar, në njërën nga faqet e internetit lexova këtë informacion: “Me gjithë [...]
Gjendja alarmante dhe e rrezikeshme per fshtrat e Malesise se Gollakut

Gjendja alarmante dhe e rrezikeshme per fshtrat e Malesise se Gollakut

Gjendja alarmante dhe e rrezikeshme per fshtrat e ,Malesise se Gollakut Nga Dashamir Uruçi   Fshati Qarr,Suharrne,Pribovec, Zarbince Ramnabuqe dhe Novoselle  Qytetaret e ketyreve fshatrave kane mbet nene meshiren e Zotit sepse jane [...]
PA RREGULLUAR STATUSIN JURIDIK-KUSHTETUES TE POPULLIT SHQIPTAR,NUK MUND TE KETE KURRE PAQE,NE MAQEDONI…!

PA RREGULLUAR STATUSIN JURIDIK-KUSHTETUES TE POPULLIT SHQIPTAR,NUK MUND TE KETE KURRE PAQE,NE MAQEDONI…!

PA RREGULLUAR STATUSIN JURIDIK-KUSHTETUES TE POPULLIT SHQIPTAR,NUK MUND TE KETE KURRE PAQE,NE MAQEDONI…! Edhe pak dite na ndajne, nga votimi i ndryshimeve kushtetuese,ne Maqedoni. Te mbushura me probleme teknike e juridike te te gjitha [...]