Data : 15 11 2018
KryeTitujt :
Mos humbisni rastin se: “PLASËN” OFERTAT…

Mos humbisni rastin se: “PLASËN” OFERTAT…

  Mos humbisni rastin se: “PLASËN” OFERTAT… Nga Thoma Goga   Keni dëgjuar shprehjen e bukur të popullit: “Drutë e dimrit blihen në behar”? Nga populli ynë i dashur, trim e kurrizpërkulur, kanë mësuar edhe biznesmenët [...]
Ekspertja Jeta Dedja: Lulëzimi i krimit? Jemi marrë me ndëshkimin, jo parandalimin

Ekspertja Jeta Dedja: Lulëzimi i krimit? Jemi marrë me ndëshkimin, jo parandalimin

Ekspertja Jeta Dedja: Lulëzimi i krimit? Jemi marrë me ndëshkimin, jo parandalimin INTERVISTA/ Flet Jeta Dedja, eksperte e psikologjisë forense: “Ne jemi marrë më tepër me ndëshkimin e krimit. Por në të vërtetë as viktimat [...]
Koha dhe familja-Opnion: Nga Albert ZHOLI

Koha dhe familja-Opnion: Nga Albert ZHOLI

Koha dhe familja Nga Albert ZHOLI Erosi është marrëdhënia e cila lidh ose më mirë bashkon  dy njerëz me besim, përballë pasqyrës së tjetrit. Dashuria është një vulë qe erosi mund ti rezistoj kohës dhe se ne jetojmë për njeriun [...]
Pse Enver Hoxha shumë drejtues të shtetit i mori drejtpërdrejt nga prodhimi

Pse Enver Hoxha shumë drejtues të shtetit i mori drejtpërdrejt nga prodhimi

EKSKLUZIVE/ “Albanian Free Press” vijon me botimin e dorëshkrimeve personale, të cilat përmbajnë kujtime të rralla të ish-anëtarit të Byrosë Politike, Rita Marko “Enver Hoxha ushqente respekt tepër të sinqertë për punëtorët [...]
Qytetar nuk do te thote te jetosh ne qytet- Nga Albert Z. ZHOLI  Jeta ekziston ne dy kufizime: Ne formen humane, ne kohe dhe hapesire.  Hapesira eshte vendi qe ze njeriu, trupi i tij, persa kohe qe jeton. Sepse ne te kundert, nuk ekziston. Çdo kush duhet te respektoje edhe hapesirat e tjetrit. Jemi individ emocional, qe do te thote: te veprosh ne baze te ngarkeses emocionale.

Qytetar nuk do te thote te jetosh ne qytet- Nga Albert Z. ZHOLI Jeta ekziston ne dy kufizime: Ne formen humane, ne kohe dhe hapesire. Hapesira eshte vendi qe ze njeriu, trupi i tij, persa kohe qe jeton. Sepse ne te kundert, nuk ekziston. Çdo kush duhet te respektoje edhe hapesirat e tjetrit. Jemi individ emocional, qe do te thote: te veprosh ne baze te ngarkeses emocionale.

Nga Albert Z. ZHOLI Jeta ekziston ne dy kufizime: Ne formen humane, ne kohe dhe hapesire. Hapesira eshte vendi qe ze njeriu, trupi i tij, persa kohe qe jeton. Sepse ne te kundert, nuk ekziston. Çdo kush duhet te respektoje edhe hapesirat e [...]
Tendencat e huaja gjithnjë kanë bërë vend në territorin shqiptar

Tendencat e huaja gjithnjë kanë bërë vend në territorin shqiptar

“Tradhëtia” ndaj gjuhës shqipe Nga Albert Zholi Tranzicioni i tejzgjatur shqiptar ka ndikuar jo vetëm në politikë, ekonomi, karakter, por edhe në huazimet gjuhësore. Albert Zholi Tendencat e huaja gjithnjë kanë bërë [...]
Drama e panjohur e VIP-ave që u rritën në jetimore, nga Kadri Roshi tek Ema Qazimi

Drama e panjohur e VIP-ave që u rritën në jetimore, nga Kadri Roshi tek Ema Qazimi

  Drama e panjohur e VIP-ave që u rritën në jetimore, nga Kadri Roshi tek Ema Qazimi Foto të rralla e histori njerëzore të panjohura më parë brenda strehave vorfnore në Shqipëri janë publikuar sëfundmi. E mes [...]
Situata ekonomike në Shqipëri në vitet 1989-1991 – Nga: Albert Z. ZHOLI

Situata ekonomike në Shqipëri në vitet 1989-1991 – Nga: Albert Z. ZHOLI

Situata ekonomike në Shqipëri në vitet 1989-1991 Nga Albert Z. ZHOLI   Situata ekonomnike në Shqipëri, jo vetëm gjatë vitit 1991, por edhe pas zgjedhjeve  të parakohëshme, të 22 marsit 1992, të cilat sic dihet u fituan thellësisht [...]
Si është realiteti i medias shqiptare? –  Nga Albert Z. ZHOLI

Si është realiteti i medias shqiptare? – Nga Albert Z. ZHOLI

Realiteti Si është realiteti i medias shqiptare? Nga Albert Z. ZHOLI Një zallamahi e vërtetë e operatorëve të lajmit. Gazetarë që kalojnë nga një televizion tek tjetri, nga një gazetë tek tjetra, nga një bindje politike tek tjetra. [...]