Data : 20 02 2019
KryeTitujt :
Një mbrëmje për nënat e Gjakovës

Një mbrëmje për nënat e Gjakovës

Një mbrëmje për nënat e Gjakovës Nga Elona Paja Data 17 shkurt,është një datë e rëndësishme për mbarë shqiptarinë. Panvarësia e Kosovës,kjo ngjarje historike,ka mbledhur së bashku shqiptarët në Shtetet e bashkuara të Amerikës,për [...]
« La Poste, France » pullë postare kushtuar Heroit Kombëtar të kombit shqiptar

« La Poste, France » pullë postare kushtuar Heroit Kombëtar të kombit shqiptar

« La Poste, France » pullë postare kushtuar Heroit Kombëtar të kombit shqiptar Këto ditë vihet në qarkullim nga « La Poste, France » pulla postare kushtuar Heroit Kombëtar të kombit shqiptar « Gjergj Kastrioti Skënderbe » me [...]
Vitore Stefa, Cota Luna dhe Fadile Skendaj marrin pjesë në Ceremoninë e Sozive

Vitore Stefa, Cota Luna dhe Fadile Skendaj marrin pjesë në Ceremoninë e Sozive

Në datën 19 Janar 2019, në Itali u zhvillua Ceremonia e Iinagurimin Internacional të Kalendarit të Sozi-as të Italisë ku morën pjesë rreth 300 Sozi nga e gjithë Italia. Në këtë Ceremoni madhështore nga vendi ynë morën [...]
Beogradi dhe Moska, mosmirënjohja dhe vetëngushëllimi

Beogradi dhe Moska, mosmirënjohja dhe vetëngushëllimi

Beogradi dhe Moska, mosmirënjohja dhe vetëngushëllimi Akademik Prof.dr. Eshref Ymeri,Ph.D Lidhur me vizitën e Presidentit rus Putin në Beograd më 15 janar, në njërën nga faqet e internetit lexova këtë informacion: “Me gjithë [...]
PA RREGULLUAR STATUSIN JURIDIK-KUSHTETUES TE POPULLIT SHQIPTAR,NUK MUND TE KETE KURRE PAQE,NE MAQEDONI…!

PA RREGULLUAR STATUSIN JURIDIK-KUSHTETUES TE POPULLIT SHQIPTAR,NUK MUND TE KETE KURRE PAQE,NE MAQEDONI…!

PA RREGULLUAR STATUSIN JURIDIK-KUSHTETUES TE POPULLIT SHQIPTAR,NUK MUND TE KETE KURRE PAQE,NE MAQEDONI…! Edhe pak dite na ndajne, nga votimi i ndryshimeve kushtetuese,ne Maqedoni. Te mbushura me probleme teknike e juridike te te gjitha [...]
Rolanda Limani: Kudo që jemi të ruajmë me fanatizëm gjuhën e bukur shqipe

Rolanda Limani: Kudo që jemi të ruajmë me fanatizëm gjuhën e bukur shqipe

INTERVISTA/ Flet kryetarja e shoqatës “12 Qershori”  Vjenë/ Austri, znj. Rolanda Limani; NATO-s dhe Amerikës i detyrohemi shumë   Kudo që jemi të ruajmë me fanatizëm gjuhën e bukur shqipe Albert Z. ZHOLI Ka lindur në Gjakovën [...]
Kryeministri francez pritet të anulojë taksën e karburantit

Kryeministri francez pritet të anulojë taksën e karburantit

  Kryeministri francez pritet të njoftojë pezullimin e rritjes së taksave të karburantit. Protestuesit nga lëvizja franceze ‘jelekët e verdhë’ janë tërhequr nga një takim me kryeministrin Edouard Philippe të caktuar për [...]
Spanjë, pas 43 vitesh hyn në Parlament ekstremi i djathtë

Spanjë, pas 43 vitesh hyn në Parlament ekstremi i djathtë

Ka hyrë fuqishëm për herë të parë në një Parlament rajonal, në Andaluzi, ekstremi i djathtë, që nuk ka qenë i pranishëm në peizazhin politik që prej vdekjes së Frakons. “Testi i parë elektoral, që prej ardhjes së socialistit [...]
Mesazhet e Khashoggit mund të ofrojnë të dhëna për vrasjen e tij

Mesazhet e Khashoggit mund të ofrojnë të dhëna për vrasjen e tij

Mesazhet private në WhatsApp të dërguara nga Jamal Khashoggi shokut të tij të Arabisë Saudite mund të ofrojnë të dhëna të freskta mbi gazetarin e vrarë. Në bisedën e tij me aktivistin me bazë në Kanadë, Omar Abdulaziz –Khashoggi [...]