Data : 16 02 2019
KryeTitujt :
NJË POROSI E SPIRO XHAVARËS PËR LIBRIN E RI TË SHKRIMTARIT PETRAQ PALI “Zhdukja misterioze e Besnik Memës”

NJË POROSI E SPIRO XHAVARËS PËR LIBRIN E RI TË SHKRIMTARIT PETRAQ PALI “Zhdukja misterioze e Besnik Memës”

NJË POROSI E SPIRO XHAVARËS PËR LIBRIN E RI TË SHKRIMTARIT PETRAQ PALI “Zhdukja misterioze e Besnik Memës” Spiro Xhavara BESOJENI DHE JU PETRAQ PALIN - Shënime rreth romanit “Zhdukja misterioze e Besnik Memës” Po [...]
Flet Avokate, Mirela Biba: Nëse do të funksionojnë PMF do të parandalohen përdhunimet

Flet Avokate, Mirela Biba: Nëse do të funksionojnë PMF do të parandalohen përdhunimet

Flet Avokate, Mirela Biba: Nëse do të funksionojnë PMF do të parandalohen përdhunimet Albert Zholi   Ngjarja e fundit me 13-vjeçaren ka bërë që në opinion të diskutohet shumë se çfarë institucionesh ka për mbrojtjen e të [...]
LYPSI  QË NUK ËSHTË LYPËS

LYPSI QË NUK ËSHTË LYPËS

LYPSI  QË NUK ËSHTË LYPËS -skicë- Nga Albert Z. Zholi     E hënë e ftohtë janari! Kodrat përreth Athinës janë mbuluar  me borë. Era, që s’dihej  nga  vinte,  të priste si brisk. Në kryqëzimin e një udhe [...]
Rreth librit monografik “Jeta ime në tri kohë” të  kolonel Myfit Qorduka

Rreth librit monografik “Jeta ime në tri kohë” të kolonel Myfit Qorduka

Rreth librit monografik “Jeta ime në tri kohë” të  kolonel Myfit Qorduka Albert Z. ZHOLI-redaktor i librit Pa dyshim që një pjesë e fateve të historisë, e ngjarjeve apo dhe e lumturisë të popullit tonë kanë [...]
Nga Xhovani SHYTI/ Plaga gjithëkombëtare që gërvishti Albin Kurti

Nga Xhovani SHYTI/ Plaga gjithëkombëtare që gërvishti Albin Kurti

Nga Xhovani SHYTI/ Plaga gjithëkombëtare që gërvishti Albin Kurti CNA Albin Kurti, politikani  karizmatik i Kosovës e më gjerë, ka dalë ditën e djeshme nga rreshti i liderëve shqiptarë dy vendorë të bërë një me vendimin [...]
NË KUJTESË TË NJË MASAKRE PËR TË MOS U PËRSËRITUT MË-KURRË!

NË KUJTESË TË NJË MASAKRE PËR TË MOS U PËRSËRITUT MË-KURRË!

NË KUJTESË TË NJË MASAKRE PËR TË MOS U PËRSËRITUT MË-KURRË! —— Në historinë e pushtimit të Shqipërisë nga nazi-fashistët shumatorja e masakrave që ka bërë armiku si p.sh : ajo e djegies së Borovës [...]
Dekorimet e Shoqata Kulturore “Jehona Shqiptare”

Dekorimet e Shoqata Kulturore “Jehona Shqiptare”

Ne  dt 26.01.2019 ,Shoqata Kulturore “Jehona Shqiptare” realizoj Eventin kulturor në Përkujtimoren e 100 vjetorit të vdekjes së “Atit Flamurit e të Kombit Shqiptar”Ismail Qemali dhe Nderimet e mbylljes së Vitit [...]
Beogradi dhe Moska, mosmirënjohja dhe vetëngushëllimi

Beogradi dhe Moska, mosmirënjohja dhe vetëngushëllimi

Beogradi dhe Moska, mosmirënjohja dhe vetëngushëllimi Akademik Prof.dr. Eshref Ymeri,Ph.D Lidhur me vizitën e Presidentit rus Putin në Beograd më 15 janar, në njërën nga faqet e internetit lexova këtë informacion: “Me gjithë [...]
Pas një takimi vijnë dhe kujtimet…

Pas një takimi vijnë dhe kujtimet…

Pas një takimi vijnë dhe kujtimet… Letër e shkrimtares Helena Kadare dërguar autorit nga Parisi, pas leximit të librit të tij Ikja e Madhe”. Paris, 7 shkurt 1998 I nderuari zoti Albert, Lexova me një frymë librin tuaj dhe dua [...]