Data : 25 04 2019
KryeTitujt :

U realizua me shumë sukses Festivali Poetik Edicioni Dytë “Internacional Shqiptar”i Titulluar”ANTOLOGJIA POETIKE KOMBËTARE E JENONËS SHQIPTARE”.

U realizua me shumë sukses Festivali Poetik Edicioni Dytë “Internacional Shqiptar”i Titulluar”ANTOLOGJIA POETIKE KOMBËTARE E JENONËS SHQIPTARE”.

Nga Mira Korançe

L'immagine può contenere: 5 persone, tra cui Trandafile Molla e Xhevaire Gjelaj, persone sedute

L'immagine può contenere: 20 persone, tra cui Kujtim Hajdari, Igballe Mulaku, Xhevaire Gjelaj, Trandafile Molla, Vera Gjoni Cato e Ferit Hoxha, persone che sorridono, persone in piedi

Në kuadrin e Ditës Ndërkombëtare të Poezisë, në këtë ditë të shenjtërueme, sot më 21.03.2019,në Sallën e “Qëndrës Rinore” Tiranë, u organizua nga Shoqata Kulturore “Jehona Shqiptare”” dhe u kurorëzua me sukses,festivali i 2 poetik . Që prononcohet në “100 Vjetorin e Vdekjes së Ismail Qemalit ,”Atit të flamurit tonë shqipëtar” . Faleminderit Shoqata Kulturore Atdhetare Postriba me presindet Ruzhdi Hasaj , Shoqata Kulturore Artistike Aferdita me president Estref Gjoshi ,Tv Shijak që e Filmoj ,Kolegjin”Mehmet Akif”që mundësoj darkën,Feleminderit dhe një herë.që ishin pjesë realizuese e event të bukur sa folklorik aq dhe patriotik,ku u demostruan mes vargjeve të shpirtit të 100 poetëve nga viset e Kombit Shqiptar gjithë diasporae kudo në botë jetojnë që 100 Çertifikatat,e 18 Çmimet janë Firmosur e Akredituar nga “Nderi Kombit”Kryetare e Jurisë nëperberjeL'immagine può contenere: 15 persone, tra cui Xhevaire Gjelaj, Anila Kodra e Ferit Hoxha, persone che sorridono, persone in piedi

Znj.Margarita Xhepa,që gjithë krijuesit e kanë Simbolin e firmës saj dhe pse dy ditë para Festivalit u operua nuk pranoi të mungoj në Çertifikimet e Autorësisë të 100 poetëve Mbretëresha e Kinestografisë kurr nuk e lenë pa përfunduar Misionin e Detyrës saj në Realizimin e Festivalit.Faleminderit Stafit realizues si:Juria e përbërë nga kryetar ardhur nga Greqia, profesori i nderuar Iliaz Bobaj, nën kryetari i nderuar profesor dhe kryetari i Klubi Letrar P. Budi z.Hamdi Hysuka ,anëtare zonja e nderuar Xhevaire Gjelaj, anëtare poetesha Trandafile Molla ,Prezantuese “Ikona Kombëtare” Mbretëresha Silvana Braçe, Drejtor Organizativ Perikli Shuli Drejtor Kordinimi Ferit Hoxha ,Perfaqsues të Shqipërisë Flora Shabi e Ilmi Dervishi,Artiste piktore Flutura Maçi,Publicisten Rajmonda Malecka,Presidet i poetëve të Shqipërisë Mark Simoni,L'immagine può contenere: 6 persone, tra cui Kujtim Hajdari, persone che sorridono, persone sedute e persone in piedi

Përfaqësuesja e poetëve në Shtetin e Dardanisë Poetesha Igballe Mulaku,Faleminderit Artiste poetesh Zv Prezanturse në Projekt Lola Shehi,Shefen e Personelit poetëve Drita Shuli,Ansambli Shqiponja ,Këngëtarët artistë Kristina Ndoja,Artisti Vasil Shpori,Këngëtarja Ardhur nga Dardania , Arben Sinoni Këngëtari Princi e Asistenti i Autores shoqatës zonj.Zamira Mira Korance Respekte krijimeve poetike dhe suksese gjithë poetëve në mbarë botën. Suksese gjithë stafit të mrekullueshëm Faleminderit që na Nderuan në eventin kryetari i lidhjes së shkrimtarëve dhe artistëve Durrës,L'immagine può contenere: Kujtim Hajdari, in piedi

L'immagine può contenere: 1 persona, in piediL'immagine può contenere: Igballe Mulaku, in piedi

me ftesë , i nderuari profesori Nikolla Spathari ,Respekt! Kryetari i shoqatës “Përkujdesja gjithëshqipëtare” i nderuari Gjokë Dabaj. Respekt! Gjithashtu nderonte eventin i nderuari profesori Xhani Faik faleminderit Artistja mmrekullueshme mësuese dhe promovuese e vletave Kombëtare si dhe Kryetare e Shoqata Kulturore Emigranti Patra Znj Yllka Kristiana Veliu Respekt.! Një falenderim të veçantë shkon për Publicistin,gazetarin,poetin,shkrimtarin Artistin e gjithanshëm të nderuarin Albert Zholi. Në Event supriza Akredituese nga Akademia e Lidhjes Shkrimtarëve dhe Artistave me Qëndër në Nyu Jork,nga Kryetari Prof.Dr. Skender Kodra që na suprozoj Nderi Paqësor Kombëtar Shqiptar dhe Përfaqësuesja Akademike në Shqipëri e mrekullueshmja Fisnike Znj. Xhevaire Gjelaj që ju Dorëzoj Titullin Akademik e Antarsisë Akademisë Prof. Iliaz Bobaj E Znj. Zamira Korançe. Pas u vlerësuan Artistët poet me Tituj Nderi Artistik mbi 50 poet e poetesha nga Shoqata Jehona Shqiptare si dhe me Çmimet e III-ra,të II-ta,e të I-ra,18 L'immagine può contenere: una o più persone e persone in piedi

si:Shqipëria,Dardania,Italia,Diaspora,Skandinavia,e SHBA-ja. Urime dhe Suksese gjatë viteve në vazhdim Nderime nga Shoqata “Jehona Shqipëtare”! Më falni për vonesën e publikuar për arsye shëndetësore i nderuar publik,të nderuar koleg poet e poetesha të Kombit Shqiptar e dofta unë kam harruar pa përmëndur emrin por dhe emërtiin e Çmimeve do ta puplikoj në shtyp dhe në tv e yutube do jenë live promovimi juve. Ju përqafoj gjithëve Mira..!

Ndaje Artikullin me Miqte e Tu

Artikuj te Ngjashem :