Data : 22 03 2019
KryeTitujt :

Shqipëria importon nga Korea e Veriut makineri të rënda, mjete transporti, reaktorë nuklearë, apo plastikë

Pavarësisht distancës, sanksioneve dhe mungesës së marrëdhënieve diplomatike, Shqipëria me Korenë e Veriut, vendin më të izoluar të botës, ka shkëmbime tregtare, paçka se vetëm nga një kah, importet.

Të dhënat e Instat tregojnë se, eksportet tona drejt vendit diktatorial janë zero. Importet ndërkohë janë në vlera mjaft të vogla. Që nga viti 2005 e deri në vitin 2017, importet shqiptare nga Koreja e Veriut kapin vlerën e 313 milionë lekëve, që përkthehet në rreth 2.5 milionë euro.

 

Gjatë 5 viteve të fundit, importet janë ulur ndjeshëm, për të rënë në vetëm 4.3 milionë lekë në vit, shifër kjo krejtësisht e papërfillshme. Kjo është rrjedhojë e drejtpërdrejtë e thellimit të sanksioneve ndaj Koresë së Veriut, të cilat i ka aplikuar edhe vendi ynë.

Sa i përket produkteve që Shqipëria importon nga vendi më i izoluar i botës ato janë kryesisht makineri të rënda, mjete transporti, reaktorë nuklearë, apo plastikë, njofton scan.tv. Paçka se është një ndër vendet më të varfra në botë po të kemi parasysh mirëqenien e qytetarëve të saj, Koreja e Veriut ka një industri relativisht të zhvilluar. Sanksionet e perëndimit e kanë goditur rëndë këtë industri gjatë viteve të fundit.

Ndaje Artikullin me Miqte e Tu

Artikuj te Ngjashem :