Data : 20 02 2019
KryeTitujt :

Poezi nga Seti Pezaku Vladi‎

Poezi nga Seti Pezaku Vladi‎ 

settii

 

 

 

 

 

 

Poezi *TANKA*

Don hardhia
lisit t’i kacavaret.
- Ku shkon?, – i thotë ai.
- Lart!,
pa mbështetje, s’ngjitem dot.

☆☆☆

Vjeshtë e mbrame,
mjegull, shi dhe zogj.
Nga pranvera
mbetet koka,
këmbët ecin para.

☆☆☆

Nisa fjalën pa udhë,
udhën nisa në terr.
Një qyqe malit vajton.
Kthehem me diellin
fshehur prapa globit.

☆☆☆

Këput era
filizat e pyllit.
Qan mali.
S’ka blerim
pa pranvera.

☆☆☆

Varfëri
bëhet jeta
pa buzëqeshje.
Me shkop në dorë
rrugën ka marrë.

 

Poezi *TANKA*

Don hardhia
lisit t’i kacavaret.
- Ku shkon?, – i thotë ai.
- Lart!,
pa mbështetje, s’ngjitem dot.

☆☆☆

Vjeshtë e mbrame,
mjegull, shi dhe zogj.
Nga pranvera
mbetet koka,
këmbët ecin para.

☆☆☆

Nisa fjalën pa udhë,
udhën nisa në terr.
Një qyqe malit vajton.
Kthehem me diellin
fshehur prapa globit.

☆☆☆

Këput era
filizat e pyllit.
Qan mali.
S’ka blerim
pa pranvera.

☆☆☆

Varfëri
bëhet jeta
pa buzëqeshje.
Me shkop në dorë
rrugën ka marrë.

Ndaje Artikullin me Miqte e Tu

Artikuj te Ngjashem :