Data : 16 02 2019
KryeTitujt :

Poezi nga Lavdije Karrametaj Zalli

Poezi nga Lavdije Karrametaj Zalli

lavdije

 

 

 

 

 

NË DIAMETRIN E KËTIJ GLOBI

Jam e vogël,
Aq sa syri juaj nuk më dallon,
E strukur rri në një cep,
Të kësaj bote të madhe,
Aq sa askush emrin nuk ma di,
Dhe askush nuk më njeh.
Sytë e mi shikojnë larg,
Shumë larg,
Sa që bebëzat shkëlqejnë
Dhe nuk pranojnë të heshtin,
Edhe atje ku lindja nuk ka lindur akoma,
Dhe perëndimi e pret lindjen
Që të perëndojë.

Jam e vogël
Po aq sa jam e madhe,
E strukur rri në çdo cep të kësaj bote,
Pres të lind lindja, pres të lindê dhe të jetojë,
Deri sa perëndimi të çmallet
Me mua të perëndojë!

Ndaje Artikullin me Miqte e Tu

Artikuj te Ngjashem :