Data : 20 02 2019
KryeTitujt :

Një mikroenciklopedi për Vlorën…

Nga Agim Jazaj

Teksa i ofrova idenë një intelektuali të thjeshtë, i cili u paraqit për të kryer regjistrimin eCENSUSIT, teksa lexoi në maket temën dhe emrat e këtyre njerëzve të botuar në një të përditëshme vlerësoi:

                 agimvlora        

ALI  ASLLANI                       

 

Kryetari i parë,                         

I Bashkisë së Vlorës,

Na ka lënë thesar,

“Maskarenjtë e kohës”.

 

 - KATËR  PARODISTËT

 

“Katër muskutierët”,

Ymbër për vlonjatët,

Shpirt për të tjerët,

Vlerësohen- të artët.

 

Afrimi dhe Agroni,

Mania e Muhameti,

Mes njerëzve jetoni,

Kripa dhe sherbeti.

 

- ALBERD  VËRRIA

 

Alberd Vërria,

Kalorës për artin,

E nderon Shqipëria,

Vlora e ka fatin.

 

 - ANESTI  BEZHANI

 

Njeriu vizionar,

Këmba ku i shkeli,

Mbillte behar,

Behar kudo ngeli.

 

- ANDRE  BELLO

 

Kjo administratë

Të kish kullandrisur,

Pak nga ky ”rasat”,

Sa do ish ujdisur.

 

  - ALBERD  DELIAJ

 

Alberd Delija,

Nga soji i nderit,

Me rrënjë nga dija,

Ajkë e Sevasterit.

 

- ADHURIM  MUSARAJ

 

Drejtuesi shtatlartë,

Ku punoi la emër,

Drejtimi është art,

Dhe fillon në zemër.

 

- ALEKS  NIKOLLORI

 

Njeriu i art,

Mik e gazetarëve,

Vdiq si emigrant,

Prehet mes të parëve.

 

- ARBEN  MEKSI

 

Në karikaturë,

Vendin përfaqëson,

Në arkitekturë,

Vlorën e nderon.

 

-BAKI  BALILI

 

Mbetet në Vlorë,

Drejtuesi masovik,

S’drejtoi me dorë,

Udhëhoqi me shpirt.

 

- BARDHI  BEGA

 

E kam amanet,

Ma ka lënë babai,

Mos bëj keq në jetë,

Këtë e ke kollaj.

 

- BARJAM ÇELA

 

Mirënjohje  qytetit,

Në fushën e mjekësisë,

Jetë i dha pacientit,

Vlerë qytetarisë.

 

- BAFTJAR DUKA

 

Ka lënë amanet,

“Këto fjalë mi lexoni,

Dhe kur të mos jetë,

“Kurrë mos i harroni”.

 

- BASHKIM FIFO

 

Kujt si dha mend,

Dorën ky njeri,

Të griset me gjemb,

S’meriton ai.

 

- BARDHOSH  GAÇE

 

“Notin” e mësoi,

Në “Zërin e Vlorës”,

Si zog fluturoi,

Mbi malet e borës.

 

-BEXHET  GANI

 

Është larguar,

Shpejtë nga kjo botë,

Mbetet i vlerësuar,

E kujtojmë dhe sot.

 

- BESIE  SALATI

 

Besie Salati,

Në memorie mbeti,

Krenohet fshati,

Nderohet qyteti.

 

- CANE ÇAÇI

 

Me fjalën si daltë,

Hekurin e priste,

Si Çipin i lartë,

Dhe yjet i ngiste.

 

- DASHO  MATODASHAJ

 

Kujt si dha zemër,

Nuk i zgjati  dorën?

Pas la një emër,

Vlerë dha për Vlorën.

 

- DILAVER  TAFILAJ

 

Ligji Pension,

Nuk duhet zbatuar,

Njerëzit me vizion,

Mbeten të privuar.

 

- DRITA  AGA                   

 

Si bijë e Vlorës,

Një zonjë e rrallë,

Ndër gishtat e dorës,

Vlora e ka në ballë.     

 

-DHORI  STRATI

 

Trashëgoi Atdhetari,

Vlera pasuroi,

I la trashgimni,

Vlorës ia dhuroi.

 

- ELVIRA  DERVISHI

 

Njerëzve u shërben,

Vlorën e nderon,

Namusëzi s’gjen,

Dot se përgojon.

 

- EJUP MITA

 

Vitet ikin tutje,

Të tillë bëjnë tëhu,

I kërkojmë me lutje,

Rrallë gjejmë kështu.

 

-ENVER  MEMISHA

 

Ish ndër të parët,

Për demokraci,

Mbetet me të rrallët,

Shkroi dhe histori.

 

- ESAT  HASANI

 

Të ngrihej shteti,

Mbi këto themele,

Të binte kiameti,

S’bëheshim fërtele.

 

- EQEREM  OSMANI

 

Nga Vlora nuk ish,

Në Vlorë kish lezet,

Gradën Njeri kish,

Gradë që e merr vet.

 

-FERJAT  SHAKAJ

 

Të ngrinim shtet,

Me këtë rasat,

Do kishte lezet,

Kjo administratë.

 

- FESTIM  XHELILI  

 

Njeriun korife,

E bren meraku,

Atdheu është atje,

Nis nga Dushkaraku.

 

- GUÇE  LAÇI

 

Kush e kish mik,

Ish njeri me fat,

Kish vërtetë çiflig,

Kish një mik të art.

 

- GJINOVEFA GABAJ

 

Gjyqtarja e quajtur,

Peshorja e drejtësisë,

Në motin e ndotur,

Kurrë s’u bë pis.

 

- HAXHI  DALIPI

 

Veprat përjetë  ngelen,

Breza ka frymëzuar,

I heqim kapelen,

Dhe kur është larguar.

 

- HALIM  DERVISHI 

 

Në administratë,

Nder dje dhe sot,

Dhe kur ishte lartë,

Fare nuk u ndot.

 

- HARILLA  KUÇULI

 

Prirjet u zbulonte,

Nxënësve duke parë,

Shumë meritonte,

Fare pak ka marrë.

 

- HALIL  HALILI

 

Drejtues dhe punëtor,

Simbol i thjeshtësisë,

Ka mbetur në Vlorë,

Model i shoqërisë.

 

- HALIL  LELI

 

I ka bërë mirë të mirit,

Ai kurrë se ka harruar,

I ka dhënë shtëpi Muimit,

Me biografi të “nxirruar”.

 

- HANËME  PAPA

 

E njohur drejtuese,

Sojlleshë në sua,

Mbetet ndriçuese,

Burrëreshë grua.

 

HITO  JAZAJ

 

Nuk u lodh kurrë,

Shërbeu dhe shëroi,

Çmohet goxha burrë,

Vlonjatët i frymëzoi.

 

- HYSNI  LESKAJ

 

Me fanar në dorë,

Dhiogjeni kërkoi,

Kudo nëpër Vlorë,

Hysniun dalloi.

Ndaje Artikullin me Miqte e Tu

Artikuj te Ngjashem :