Data : 20 02 2019
KryeTitujt :

Në Shkodër, uji i afrohet qytetit, ushtria në ndihmë

Në Shkodër, uji i afrohet qytetit, ushtria në ndihmë

Përmbytjet në Shkoder

Sot, u dyfishua sipërfaqja e përmbytur në territorin e bashkisë së Shkodrës. Informacionet e MM i flasin për uljen e sipërfaqeve të tokës së përmbytur.

Në zonën e Livadheve janë të përmbytura 110 ha. Pas inspektimeve më të fundit rezulton se në rrugën Et‘hem Kazazi ka prezencë uji dhe në një segment rruge ka vështirësi kalimi. Në këtë rrugë ndodhen mbi 40 shtëpi me prezencë uji afër oborreve të tyre dhe nga këto 4 familje mbajnë bagëti, ku si pasojë e fushave të përmbytura paraqiten vështirësi në sigurimin e ushqimit për to. Këto familje furnizohen me ujë të pijshëm nepërmjet puseve dhe ky paraqitet si problem. Nevojiten  Nevojiten çizme të gjata për 10 familje. Ushtria po shpërndan ushqime për bagëtitë.

Në lagjen Ajasëm janë rreth 3 ha tokë e mbuluar nga uji. Në 13 banesa ka prezencë uji. Emergjente paraqitet baza ushqimore për bagëtitë për 5 familje , rreth 100 krerë bagëti, shkruna ora neës.

Në njësinë administrative të Dajçit, niveli i ujit ka pësuar rritje dhe ka sërish tendencë rritjeje. Në total  banesat që janë të bllokuara nga uji janë mbi 194

Kërkohet të ndërhyhet për lartësimin e argjinaturës së Pentarit pasi niveli është 20 cm pa dalë nga argjinatura. Në Obot kalohet vetëm me varka. Në këtë fshat janë rreth 150 shtëpi të rrethuara nga uji nga ku në 12 prej tyre ka hyrë uji

Ndaje Artikullin me Miqte e Tu

Artikuj te Ngjashem :