Data : 20 02 2019
KryeTitujt :

“Kongresi i Manastirit – Rruga drejt bashkimit kombëtar”

46101387_261150764548288_8315848754334793728_nNë kuadër të 110-vjetorit të Kongresit të Manastirit, në datën 14 nëntor 2018, pra 10:00, Muzeu Historik Kombëtar çel për publikun ekspozitën me titull:“Kongresi i Manastirit – Rruga drejt bashkimit kombëtar”.
Ekspozita paraqet rrugëtimin e përpjekjeve të rilindasve për hartimin e alfabetit të gjuhës shqipe në shek. XIX dhe veçanërisht në fund të gjysmës së parë të tij. 
Ekspozita është e pasuruar me fotografi të delegatëve pjesëmarrës në Kongresin e Manastirit, bashkë me biografitë e shkurtuara të tyre. Gjithashtu, objektet e Luigj Gurakuqit, Çerçiz Topullit e Mihal Gramenos, prezantohen nëpër vitrinat përkatëse. Ndërsa librat e autorëve Parashqevi Qiriazi, Hilë Mosi e Mihal Grameno, së bashku me gazetat origjinale të kohës, janë tepër
interesante për publikun.
Ju mirëpresim në Hollin kryesor!

Ndaje Artikullin me Miqte e Tu

Artikuj te Ngjashem :