Data : 20 02 2019
KryeTitujt :

Gjermania investon 3 miliardë euro në inteligjencën artificiale

 

Ministri i Ekonomisë, Peter Altmaier gjatë një forumi qeveritar mbi këtë çështje tha, “Kjo shumë do t’i bashkohet investimit prej tre miliardë eurosh të bërë për të njëjtën periudhë nga sektori privat

merAi deklaroi,  “Me këtë strategji ne tregojmë qartësisht se ambicia jonë është që ta bëjmë Gjermaninë një vend të fuqishëm për inteligjencën artificiale”.

Kancelarja gjermane, Angela Merkel  theksoi në një intervistë për portalin T-online,  “Gjermania dhe Evropa duhet të bëhen qendra kryesore e inteligjencës artificiale”.

Ndaje Artikullin me Miqte e Tu

Artikuj te Ngjashem :