Data : 20 02 2019
KryeTitujt :

Edi Rama: Ndihma ekonomike me kusht, nëse refuzohet puna, ndërpritet

Edi Rama: Ndihma ekonomike me kusht, nëse refuzohet puna, ndërpritet

puna

Kush është me ndihmë ekonomike dhe refuzon një vend pune, do të humbasë automatikisht përkrahjen financiare që merr nga shteti. Ky është paralajmërimi që Kryeministri dha gjatë vizitës në një fabrikë këpucësh, në Kamëz.

“Ligji është shumë i qartë: në qoftë se ti ke një ofertë për punë edhe ti e refuzon, herën e dytë del nga skema e ndihmës ekonomike! Kjo është e qartë, sepse është e pamundur që të vazhdojë të jepet ndihmë ekonomike për dikë që është fizikisht i aftë për punë”, tha Rama.

Për të lehtësuar mundësinë e punësimit, Rama tha se Qeveria ka ngritur një skemë pagese për këdo që dëshiron të trajnohet.

“Ne kemi dhe këtë skemën tani që, ne japim pagesë për trajnimet. Pra, kushdo që është i gatshëm që të trajnohet, atëherë ne japim 55 mijë lekë të vjetra në muaj mbështetje për trajnimin”, tha kreu i qeverisë.

Sipas kryeministrit, ndihma ekonomike nuk mund të trajtohet si një status i përhershëm

Ndaje Artikullin me Miqte e Tu

Artikuj te Ngjashem :