Data : 25 04 2019
KryeTitujt :

Bullizmi në shkolla, një shqetësim me përmasa të mëdha

bullizmi-ne-shkolla-femijet

 

 

 

 

 

Bullizmi ka qenë dhe mbetet ende një shqetësim me përmasa shumë të mëdha për nxënësit shqiptarë.
Sipas një studimi, rezulton se 20 % (1 në 5) e tfëmijëve nëpër shkolla janë përfshirë në këtë fenomen.

Të rinjtë pranojnë se ky fenomen ndodh jo vetëm në shkollë, por edhe ambientet e tjera që frekuentojnë. Ata paragjykohen për pamjen fizike, origjinën dhe kushtet ekonomike.
Bullizmi nuk është një fenomen shqiptar, por njeh përhapje të gjerë në mbarë botën.
Bullizmi lë gjurmë të rënda në psikologjinë e të rinjve dhe shkakton mungese vetëbesimi.

 

Ndaje Artikullin me Miqte e Tu

Artikuj te Ngjashem :