Data : 21 02 2019
KryeTitujt :

Akademikët Shqiptaro-Amerikan në përkrahje të Talat Xhaferit

Akademikët Shqiptaro-Amerikan në përkrahje të Talat Xhaferit

Image result for skender kodra

Nju York,15 mars 2018

Zotit Telat Xhaferi,

Kryetar i Parlamentit të Republikës së Maqedonisë

Zoti Kryetar,

Kam nderin dhe privilegjin, që emër të Akademisë Shqiptaro-Amerikane të Shkencave dhe Arteve me qendër në Nju Jork të SHBA-ve  ,të anëtarëve dhe bashkëpunëtorëve të saj, të albanologëve, etnologëve, studiuesit e fushave të ndryshme , t’ju shpreh dhe te përshëndes vendimin historik të miratimit nga ai parlament për gjuhën shqipe si gjuhë zyrtare.

Related image

Akademia jonë që ka pasur dhe ka si bosht çështjen kombëtare, çështjen e bashkimit te trojeve shqiptare, i ka kushtuar një vemëndje te veçantë bashkëpunimit me akademikët dhe punonjësit shkencorë shqiptarë në Maqedoni

Image result for akademia e shkencave shqiptaro-amerikane

Rilindasit tane të mëdhenj gjuhën shqipe e vunë kryesore ne programin e tyre kombëtar, sepse gjuha shqipe me rrënjë të lashta pellazgo-iliriane , ështe thelbi i identitetit tonë etnik kombëtar.

Ne, zoti Kryetar , duke përshëndetur këtë ngjarje madhore ofrojmë çdo ndihmë dhe bashkëpunim akademik, mësimor dhe intelektual për zbatimin e saj të plotë..

Me nderimet më të larta

Prof. Dr. Skënder Kodra

Kryetar i AAAS

Ndaje Artikullin me Miqte e Tu

Artikuj te Ngjashem :