Data : 22 03 2019
KryeTitujt :

” NGJASHMERI ” …ME ALI PASHANÈ-poezi

Ylli Meçe

 

” NGJASHMERI ” …ME ALI PASHANÈ

Ali pasha
——
Nuk e di pse ngjajmë bashkë
Nuk e di Ali s’e di !
Unëme trup në dhe tëhuaj
Ti me kokèn në Turqi !
—–
Ti me shpatë i re hordhisè
Aq sa drodhe Anadollin
Mua më vranë pashallarèt
Ata zemrën time donin .
—–
Ti Ali…. je shtrirësi lab
Rrëzë gurève të kalasè
Unë me shpirtin, marr e jap
Dhimbja ime nuk ka masè.
—–
Nèse vren… ne ngjajmë pak
Veç.. jo në akte trimërie
Po ta prenë ty kokën prapë
Ngelesh, monument lavdie !
——
Mua vèrtet s’mëkanëprerè
Ja… ! Kètu kemi ndryshim
Jam i vrarë në dhe te huaj
Por as i gjallë në vendin tim .
—–
Të betohem Ali Pasha
Nuk e dua kurrë lavdinë!
Kam inat sulltanët tanë
Që kanë vrarë Shqipèrinë.
—-
Ahhh.. Pasha i Tepelenës !
Ty askush s’të mundi dot
Unë qaj shpirtin tim, me shpirt
trupi s’ka më gjak…….por lot .
—–
Ja kështu or plaku bardhè
Që ke hedh sharkun mbi supe
O Pashai në dy pjesé
Një kètu… e tjetra tutje !
—–
E shikon si jam dhe unë?
Ndaj të them se ngjajmë pak
Une i tërë— nëdhe të huaj
Shpirt e zemèr i kam larg !
—-
S’ka më keq or Ali Pasha
Dhe i prerë dhe i coptuar
Ti me kokën në Stamboll
Unë me shpirt i pa-bashkuar !
——
Ja..që s’qenkam vetëm unë
Të ndarë jemi dhe në tokë
Gjysm’ e shqipes është si ti
Gjysma tjetër krejt pa kokë!

Ndaje Artikullin me Miqte e Tu

Artikuj te Fundit