Data : 16 02 2019
KryeTitujt :

PROGRAMI REGJIZURËS, SKENARI I FINALES SË FESTIVALIT 4-tët, 23 QERSHOR 2018 –të TIRANË

PROGRAMI  REGJIZURËS, SKENARI I FINALES SË FESTIVALIT 4-tët, 23 QERSHOR 2018 –të TIRANË

 

 

FINALIZIMI DO REALIZOHET TE SALLA E KISHES ORTODOKSE”PEDONALJA”TIRANE, BASHKIA TIRANE MINISTRITE E KOMBIT KOSOVE-SHQIPERI, QE DO FINANCOJNE DO KETE TE DREJTEN SI INSTITUCION SHTETERORE EKSKLUZIVITETIN E VEPRES ARTISTIKE SI BASHKEREALIZUES E DIGITALB TV FILMUES.

 

LIDERIT ZBATUES E PERFAQESUES TE PROJEKTIT KRYESOR TE 1500 TALENTAVE05-15 VJEC TE KOMBIT SHQIPTAR TE 14 SHTETEVE JANE :

123

PROFESOR.JAHIA LLUKA PRESIDENT NDERI I DIASPORES DHE KOMBIT SHQIPTAR,VALENTINA GJINAJ MRIJAJ KESHILLTARE E PROJEKTIT.

AUTORE ZAMIRA KORANCE REALIZON SH.K.A”JEHONA SHQIPTARE”,PRESIDENT NDERI FEMIJEVE TE KOMBIT SHQIPTAR ,TE 1500 TALENTAVE TE SHTETEVE, ZNJ.LINDA RAMA,”NDERI KOMBETAR”AKTORI Z.XHEVAT LIMANI,

MERITA PINTO PRESIDENTE NDERI BASHKEREALIZUESE,

,ILIR LIMANI PRESIDENTI DIASPORES  DHE DRITA QOKU DHE FREDEROVA DAUTI ZV.PRESIDENTE TE DIASPORES  TE 12 SHTETEVE DIASPOR DO I PRFAQESOJNE ME 23/06/2018 GJITHE TALENTET

AGJENTA E DITËS SË FINALES FESTIVALIT”MBARE-KOMBETAR”NË 14 SHTETETE ME 23 QERSHOR 2018-tè DO PARAPRIHET NGA ZV/PRESIDENTJA FESTIVALIT  ROLANDA LIMANI ,AUTORJA PROJEKTIT,ZAMIRA KORANCE DHE ASISTENTJA JONE ENXHI KUMRIA DHE REGJIZORI ,VALTON JAKUPI OSE BUJAR ASQERIU,ARTAN GJOZI.(ME GJITHE EMRAT SI LIDER PERFAQESUES TE 27 PREFEKTURAVE NE GJITHE KOMBIN SHQIPERI,KOSOVE,ILIRIDE,MALI ZI DHE TE 12 SHTETEVE NE DIASPOR SHBA EMIGRIM DO JENE GJITHE NE ORA 16:00 NE SHESHIN “SKENDERBE “ME TALENTET TE VESHUR ME KOSTUMET SIPAS TREVAVE E VEGLAT FOLKLORIKE ME PERFAQESUAR GRUPET NE MANIVESTIMIN E KOSTUMEVE TRADICIONALE ME TE BUKURA.

.Ikona Kombëtare e buzëqeshur Prezantuesja e të gjithë Festivalit 4-tër,e Komentatore e Manifestimit të 1500 artistave të vegjël , tè prezantimit të takimeve me Lidërin e Bashkisë të përfaqësuesve të 14 –tè shteteve,do jetë Znj.Silvana Braçe.

1234

Hapet Agjenta e Skenarit Paraprake e Finales Festivalit 4–tèr 23/06\2018:

1-Në Orën 15:00-16:00 të gjithë përfaqsuesit të QKF,e DAR-DAZ dhe Kryetarët e Shoqatave Kulturore të talentave të vegjël të 14 shteteve të veshur me kostumet Kombëtare

-Pas Falenderimit të 1500 artistave e artisteve të rinj nga Kryetari Z.Veliaj,të gjitha grupet si pas trevave nisin Manifestimin e kostumeve më të bukura të Folklorit sipasi elementeve Intepretuese të Projektit Festivalit.Manifestuesit do parakalojnë përmes Bulevardit “Dëshmorët e Kombit” do KTHEHEN TE KUVENDI SHQIPERISE , rreth do dalin te Ura e lanes do kalojne nga ana e Tajvanit”SHALLVARET,te Kryqezimi,Ruges”Myslim Shyri”do dalin te Kisha Ortodokse te Salla e Arteve “Pedonalja”qe artist tè vegjèl do vazhdojnè mè pas qè do konkurojnë për 4 disiplinat pèr çmimet e tjera Intepretuese sipas Projektit në program të SHKA”Jehona Shqiptare”.

TRUPAT ARTISTIKE SIPAS TREVAVE TË 14 SHTETEVE PARAPRAKISHT.

1-Në Orën 17:00 hapetkonkurimisipastrevave e shteteveqëIntepretimi I-rë do hapetngaMikpritësitTirana,meQKF,etëgjithëtalentëtparashkollorë e shkollave 9 vjeçaretëTiranësdheshoqatatKulturorenëTiranëqëkanënëtrupëfëmijëtalentë 05-15 vjeç.Minutazhityre do jetë 20 Minuta.

DIASPORA:Kryesuar Nga Presidenti Ilir Limani,e Znj.Drita Qokaj  Zv\Presidente e Diasporès,Fjolla Vukshinaj (Presidente e Shoqatès”GERMIN”

Pas Tiranès do konkurojnè talentat Shqiptar nga AUSTRIA

2-Në skenë do ngjiten Trupa Artistike e Shoqatës Shqiptare ”12 Qershori”Austri Vjenë të Kryesuar nga N\Kryetari,Z.Nderim Istrefi dhe

Trupa e Shoqatès,e artistave të vegjël Vjenë –Austri ,do itepretojnë,1 këngë,2 valle,1 instrument,dhe 2 poezi,12 Minuta në Total elementët në Finale të Festivalit në programë.

GJERMANIA PERFAQSUAR NGA GJERGJ LLESHI.

3- Më pas do kokurojnë Shqiptarët në emigracion Gjermani Shoqata “KOSOVA”Shtutgard.Trupa e talentave të rinj që jetojnë në Gjemani do Kryhesohen nga Presidenti,Skènderbeg Klaiqi ,Shoqata shqiptare-Gjermani“DIELLI”Kryesuar nga Imrie Shashivari,Grupi Shoqatès”DRENICA”Gjermani Kryesuar nga z.Imer Kurti.Do itepretojë me nga 1 intepretim për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinë Folklorike 100% në Gjuhën e bukur Shqipe.Trupa e Gjermanisë do ketë minutazhin 12 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa.

ITALIA E ARBËRESHËT “PIANA DEGLI ALBANESI-HORA.Kryesuar nga Z.Mario Callava.

4-Më pas do kokurojnë Shqiptarët në emigracion Itali.Trupa e talentave të rinj që jetojnë në Itali do Kryhesohen nga Selim Musaj e Vitore (Stefa)Leka  Nderi Kombit”Lidère e Festivalit III.Grupi “SHQIPONJAT”Kryesuar nga Drita Qokaj dhe Grupi Shoqata”Bajram Curi”Kryesuar nga Fatmira dhe Arif Musaj.Do itepretojë me nga 1 intepretim për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinë Folklorike 100% në Gjuhën e bukur Shqipe.Trupa do ketë minutazhin 12 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa.

 

SLLOVENIA KRYESOHET NGA HESET AHMETI

5–Më pas do kokurojnë Shqiptarët në emigracion Slloveni.Trupa e talentave të rinj që jetojnë në Slloveni do Kryhesohen nga Heset Ahmetaj .Do itepretojë me nga 1 intepretim për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinë Folklorike 100% në Gjuhën e bukur Shqipe.Trupa do ketë minutazhin 12 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa.

GREQIA:PRESIDENTE ZNJ.DIELLA (ANNA)PREKA.Pèrfqsuese e Grupit Znj.Kristiana Veliu

6–Më pas do kokurojnë Shqiptarët në emigracion Greqi.Trupa e talentave të rinj që jetojnë në Greqi do Kryhesohen nga Ilirjan Dhimo & Eloa Kataro.Do itepretojë me nga 1 intepretim për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinë Folklorike 100% në Gjuhën e bukur Shqipe.Trupa do ketë minutazhin 12 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa.

TURQIA

7–Më pas do kokurojnë Shqiptarët në emigracion Turqi.Trupa e talentave të rinj që jetojnë në Itali do Kryhesohen nga Teuta Tabaku & Lulzim Jaho- .Do itepretojë me nga 1 intepretim për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinë Folklorike 100% në Gjuhën e bukur Shqipe.Trupa do ketë minutazhin 12 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trup.

BELGJIKA

8–Më pas do kokurojnë Shqiptarët në emigracion Belgjik,Trupa e talentave të rinj që jetojnë në Belgjik do Kryhesohen nga Fitore Sopa .Do itepretojë me nga 1 intepretim për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinëFolklorike 100% në Gjuhën e bukur Shqipe.Trupa do ketë minutazhin 12 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa.

ZVICRA-Kryesuar nga Mirela Mezani

9-Më pas do kokurojnë Shqiptarët në emigracion ZvicërTrupa e talentave të rinj që jetojnë në Itali do Kryhesohen nga Fatmira-Aida Gashi.Do itepretojë me nga 1 intepretim për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinë Folklorike 100% në Gjuhën e bukur Shqipe.Trupa do ketë minutazhin 12 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa.

HOLLANDA

10–Më pas do kokurojnë Shqiptarët në emigracion Hollanda.Trupa e talentave të rinj qëjetojnë në Itali do Kryhesohen nga Festim Lato.eDo itepretojë me nga 1 intepretim për secilën element si:Këngën,vallen,instrumntin dhe poezinë Folklorike 100% në Gjuhën e bukur Shqipe.Trupa do ketë minutazhin 12 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa.

KURUACIA Perfaqsuar nga Valentina Gjinaj Mriraj,do kene 10 minuta ne dispozicion per 5 disiplinat e Intepretimit ne Konkurim.

PRESIDENTE NDERI E 35 SHOQATAVE NGA DIASPORA “NDER KOMBETAR”ZNJ.VITORE LEKA STEFA.

SHTESË DIASPORA:DO FUTEN NË PROGRAMË DHE TALENTAT NGA SHBA PO ERDHËN KRYESUAR NGA PRESIDENTI AKTORI Z.PAJAZIT MURTISHI DHE GEZIM NIKA”IKONA KOMBETARE E FOLKLORIT”ILIRIANA SULKUQI…

10-SHTETI KOSOVËS ME 1 PREFEKTURAT E SAJA,Kryesuar nga Lideri Art-Kultues SEFKI SALIHI&EDUARD THAQI,IGBALLE MULAKU,.

1-2 Presheva&Mitrovica,Perf.Gamend Arifi&Estra Aqifi .Që hapin konkurimin për Kosovën e do kokurojnëTrupa e talentave të rinj të Preshevës&Mitrovicës, që do Kryhesohen nga Estera Aqifi dhe Shkèlzen Limani.Do itepretojë me nga 1-2 intepretime për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinë Folklorike 100% në Folklorin e bukur krahonorë.Trupa do ketë minutazhin 12 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa.

3-4-PRISHTINË&OBILIQI:Pas Preshevës e Mitrovicës do Intepretojnë Trupa e talentave të rinj të Prishtinës e Obiliqit.Minutazhi tyre do jetë 12 minuta sëbashku.Do konkurojnë sipas programit me elemetet për çimet që kanë në Projektin e Festivalit II.

5-6-DRENICË&VITIJA:Vazhdojnë ,Pas Prishtinës do Interetojnë Trupa e talentave të rinj tëDrenicës & Vitijës,duke respektuar minutazhin 12 minutash Intepretues për 4 elementët e Folklorit në Festival sipas regjizorit nëProjektit.

7-8 DECAN & PRIZRENI:GENTRIT MULAKUPas Dreicës e Vetijës do ngjiten ë skenë talentët e Deçanit dhe Prizrenit të cilat këto prefektura përmbledhin 3 krahina për secilën të përcaktuar në Projekt që talentët të jenë të barabartë në konkurim me lirinë intepretuese si binjtë e Nënës Shqipëri.Minitazhi do jetë dhe për trupat e dy prefekturave 12 minuta pa dallim e do intepretojnè Folklor krahinor.

9-10-GJAKOVA-SKENDERAJ:Pas Do vazhdojè Grupet e Gjakovès Kryesuar nga Migena Arllati,dhe Skènderaj.Minutazhi do jetè 12 Minuta me kèngè,valle,instrumenta,recitime.Pa dallim do jetè minutazhi pèr Yjet e Nènès Shqipèri qè do myllin Shtetin e Kosovès.

 

11 – SHQIPËRIA

SHQIPËRIA DO VAZHDOJË KONKURIMIN ME 12 PREFEKTURAT E SAJA.

Tè 12 Prefekturat e Shqipërisë nga 3 krahina për secilën Prefekturë do konkurojnë në Finale me Këngë,valle,Instrumenta,recitime e instrumenta Folklorike nga 12 minuta për secilën Prefekturë.

Prefekturat dhe Përfaqsuesit të tyre po i grupojmë njëra pastjetrës si vijon:

12 PREFEKTURAT Ë SHQIPERISË.

.

 

1-PREFEKTURA TIRANËS Përfaqsues ,”Mjeshtri Madh”Minella Kureta.,DQKF Tiranne Bujar Gorenca,Aida Gjini & Mehmet Et’hem Gecaj,Ramazan Luga,Ferit Hoxha,Arjan Lite, Pèrfaqèsues Pref. .Do itepretojë me nga 1-2 intepretime për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinë Folklorike 100% në Folklorin e bukur krahonorë.Trupa do ketë minutazhin 12 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa.Tiranè. Cel.0692292838

2-PREFEKTURA SHKODËR ,FUSHE-ARRESI,AURORA PASHKAJ,0685931172,Përfaqsuesit janë:Lulash Brigja & Prek Mrishaj dhe Shkoder Qytetin e saj Perfaqeson Farida Ramadani,,Talentèt e Prefektures Shkoder. .Do itepretojë me nga 1-2 intepretime për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinë Folklorike 100% në Folklorin e bukur krahonorë.Trupa do ketë minutazhin 12 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa.Shkodèr. CEL. 0672950392

3-PREFEKTURA DURRËS,Përfaqsues: Rakipe Karaj & Diana Cela,Pèrf.e Pref..Do itepretojë me nga 1-2 intepretime për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinë Folklorike 100% në Folklorin e bukur krahonorë.Trupa do ketë minutazhin 12 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa.Durrès .CEL.0699481155

4-PREFEKTURA ELBASAN:Përfaqsues janë:Era Cela & Aldo Karaj &Ali Caka Pèrfaqsues Pref.Do itepretojë me nga 1-2 intepretime për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinë Folklorike 100% në Folklorin e bukur krahonorë.Trupa do ketë minutazhin 12 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa. Elbasan.CEL.0696101456,0696307200

5- PREFEKTURA KUKËS:Përfaqsues është:Dylber Geta, Pèrfaqèsues Pref.Kukès.,Has Tropoje.Do itepretojë me nga 1-2 intepretime për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinë Folklorike 100% në Folklorin e bukur krahonorë.Trupa do ketë minutazhin 12 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa.CEL.0682067792

6- PREFEKTURA BERAT:Miranda Kondakci &Glorja Aliaj,Pèrfaqèsuese e Pref.Berat..Do itepretojë me nga 1-2 intepretime për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinë Folklorike 100% në Folklorin e bukur krahonorë.Trupa do ketë minutazhin 12 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa.CEL.0692713847

7-PREFEKTUR GJIROKASTËR:Aleksandra Shabani Pèrfaqèsuese Pref.Gjirokastèr..Do itepretojë me nga 1-2 intepretime për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinë Folklorike 100% në Folklorin e bukur krahonorë.Trupa do ketë minutazhin 12 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa.0694433034

8-PREFEKTURA VLORË:Gentian Canaj Pèrfaqèsues Pref.Vlorè. CEL.0694446649,SALIU CAM..Do itepretojë me nga 1-2 intepretime për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinë Folklorike 100% në Folklorin e bukur krahonorë.Trupa do ketë minutazhin 12 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa..CEL.0692162300

9-PREFEKTURA DIBËR:Artan Kurti&Ikli Punavija & Rajmonda Malecka Pèrfaqèsues Pref.Dibèr..Do itepretojë me nga 1-2 intepretime për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinë Folklorike 100% në Folklorin e bukur krahonorë.Trupa do ketë minutazhin 12 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa.CEL.0683217770

10-PREFEKTURA FIERË:Pèrparim Gjika & Sajmir Ansambli Qkf Lushnje Pèrfaqèsues Pref.Fierè.SAJ..Do itepretojë me nga 1-2 intepretime për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinë Folklorike 100% në Folklorin e bukur krahonorë.Trupa do ketë minutazhin 12 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa.CEL0674222712

11-PREFEKTURA LEZHË:Mark Gjoka&Flora Shabi&Gjergj Marku Pèrfaqèsues Pref.Lezhè.,Liza Prenga grupi Rubik.Do itepretojë me nga 1-2 intepretime për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinë Folklorike 100% në Folklorin e bukur krahonorë.Trupa do ketë minutazhin 12 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa.CEL 0682309830

12-PREFEKTURA KORCË:Mirela Rrapo& Adelina Mone Pèrfaqèsuese Pref.Drejtore QKF Korçè..Do itepretojë me nga 1-2 intepretime për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinë Folklorike 100% në Folklorin e bukur krahonorë.Trupa do ketë minutazhin 12 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa.cel. 06697303063

13-SHTETI I MAQEDOISË(ILIRIDA)

1-Në  Iliridë e hapin konkurecën trupa e fëmijëve talentë të Shkupit ..Do itepretojë me nga 1 intepretime për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinë Folklorike 100% në Folklorin e bukur krahonorë.Trupa do ketë minutazhin 10 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa.

2-Prefektura e TETOVËS:.Do itepretojë me nga intepretime për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinë Folklorike 100% në Folklorin e bukur krahonorë.Trupa do ketë minutazhin 11 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa.

3-PREFEKTURA E STRUGËS:Të Kryesuar nga Korografja Jeta Hani &Ali Alla,Përfaqsuesë e shtetit Maqedonas ndaj fèmijëve talentë Shqiptar.

.Do itepretojë me nga 1-2 intepretime për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinë Folklorike 100% në Folklorin e bukur krahonorë.Trupa do ketë minutazhin 12 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa.

 

14 SHTETI MALI ZI:

PËR SHTETIN E MALI ZI DO KONKUROJNË DY PREFEKTURA SIPAS PROJEKTIT.

1-PREFEKTURA E ULQINIT:Me Përfaqsues Shaban Gjeka & Shefika Gjoni &Ilirr Lleshi,Trupa e talentave të rinj Shqiptarë të Ulinit hapin konkurimin .Do itepretojë me nga 1-2 intepretime për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinë Folklorike 100% në Folklorin e bukur krahonorë.Trupa do ketë minutazhin 12 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa.

2-PREFEKTURA TUZIT KU DO MBYLLIN DHE KONKURIMIN E FUNDIT TË KONKURIMIT: .Do itepretojë me nga 1-2 intepretime për secilën element si:Këngën,vallen,instrumentin dhe poezinë Folklorike 100% në Folklorin e bukur krahonorë.Trupa do ketë minutazhin 12 minuta brëda këti minutazhi do itepretojë e tërë trupa.

TË GJITH ËVE TRUPAVE NË FUND NGA 14 SHTETEVE :

Do ketengady Kenge PershendetesengaArbenSinanidheSofikaKola,derikurJuriateketevendosFitusit e Intepretuesve.

4-Do ndahenÇertifikataFelenderuese 78 trupaveartistikeStimuluesevlerësuesendajartistavetërinjqëtëmosbiennëpesimizëmngandarja e Çmimeveqë jo gjithë do jenëfituesku do tiNdajAsistentja eAutoresProjektitdheShoqatès”JehanaShqiptare”Zj.JokidaMati&PrezantuesjaZnj.SilvanaBraçe.

Vazhdon :

Juria e FestivalittëpërbërëngadypersonalitetepërçdodisiplinëIntepretimi me nëKrye e President  IGrupevetè SHBA Z.PajazitMurtishi e “NderiKombitZnj,MargaritaXhepa,dovlerësojnëÇmimet si:15 Çmimet e III-ta,10 Çmimet e II-ta dhe 5 Çmimet e I-ra.

1-Çmimet e III-ta do tishpërndajëFituesvePërfaqsuesiMinistrisëArsimitZ.Znj.NoraMalajosePresidentja e DiasporèsDritaQokaj.

2-Çmimet e II-ta do tindajëPërfaqsuesiiMinistrisëKulturësqë do jubesohetDrejtoreshësFolkloritZnj.RezartaKokonozioseZv.PresidentjaZnj.RolandaLimani.

3-Çmimet e I-ra do ti ndajë Kryetari Bashkisë Tiranë Z.Erjon Veliaj e Znj.Linda Rama

Kryesia e Shoqatës”Jehona Shqiptare”dhe Autorja e Projektit Zamira Korançe do dhuroj “TITULL NDERI ARTISTIK”dhe Një TROFE Lidrit Ekskluziv si Institucion e vlerësuesi Numër Një i Festivalit 4–tër “Nacional Shqiptar”do ti dhuroj:Cmimet e I-ra Ekstra pèr Talentèt me probleme do vlersohen Ekstra nga Presidenti Festivalit Z.Xhevat Limani.

  • –Ø TE FTUAR NDERI E KONTRIBUES TE 23 QERSHORIT  2O18 NE TIRANE.

TROFEN E FESTIVALIT” “MBRET I ARKTRIMIT ”e Kenematografisti  Aktori më Prestigjoz i Kombit dhe Presidenti i Festivalit Z.Xhevat Limani dhe Prezantuesja Silvana Braçe.

1-Znj.Linda Rama Zonja e Kryeministrit tè Shqipèrsè Zonja e I-rè e Shtetit Shiptar e Papolitizuar ,Presidente Nderi e 1500 fèmijève tè Kombit Shqiptar me nè Tiranè.

2-Z.Erion Veliaj Kryetar i Bashkise Tirane do i Dhurohet Trofeu Festivalit ne Nder Bashkrealizimi dhe te 550 Vjetorit Viti Jubilar i Skenderbeut.

 

2 –Dr. Z.Behgjet Pacolli Ish Presidenti Kosovès ,do vlerèsohet pèr Kontributin e tija mè tè Fisèshèm me anèn e Fondacionit HUMAN-Global qè Kryeson ndaj“FEMIJEVE JETIM E ME NEVOJE TE KOMBIT SHQIPTAR”.Ldèr Nderi ipèr 400 talentat e Shtetit Kosovès.

3 –Ramush Haredinaj (Kryeministri i Kosoves)

4 –Ilir LimaniPresident i Festivalit Diasporè,

5-Ministri i Diasporès Shqiptare.Z.Dardan Gashi

6–Znj.Flora Brovina ,Deputete e Parlamentit nè Shtetin e Kosovès,Presidente e Fondacionit”Fèmijève me nevojè dhe Jetimèt e Dèshmorève rènè nè Luftèn e Kosovès”.

7 – Znj.MirandaMalonèNderimtèBashkshortit,Dr.Z.MuhametMalo,Presidenti”TOP-START”LidèrI ndjertashmeqekamarrStafeten e Humanizmit ne nderteBashkshortit.

8-Lindita Nikolla(Ministre e Arsimit tè Republikès sè Shqipèrisè)

9- Kujtim Gashi(Ministri Kulturès sè Republikès sè Kosovès,hevat Bajrami Drejtor i KRS e 4 persona Lidér nga Kabineti)

10-Mirela Kumbaro(Ministre e Kultures se Shqiperise).

11–Kretari i KCSF i Shtetit Kosovés si Lidër Institucionit OJQ.

12–Drejtori I Pérgjithshém i Digitalb Tv.Alban Jaho.

13–Drejtori i Programacionit Digitalb Z.Agim Poçari.

14-SokolDemakuKryetar I Shoqates”MIGJENI” Binjakezuarme “JehonaShqiptare”

15-Merita Pinta (Presidente Nderi e 14 Shteteve ).

 

BASHKEKONTRIBUESIT:

16-Drejtori Kolegjit”TURGUT-OZAL”Z________________________________.

17-Xhevat Limani do Intepretoje Rolin e “SKENDERBEUT”dhe do ti jepet TROFEU ARTISTIK i Festivalit ne rastin e 550 Vjetorit Jubilare te Heroit ton Kombetar Gjergj Kastrioti Skenderbe.DO TI DHUROHET “TROFEU ARTISTIK I FESTIVALIT”

1-TE GJITHEVE SPONSOREVE QE DO KONTRIBOJNE PER REALIZIMIN E FESTIVALIT TE 1500 FEMIJEVE 5-15 VJEC DO JU REKLAMOHET EMRI,BIZNESI DHE DO JU DHUROHET NGA LIDERIT TANE “TRFEU FESTIVALIT”SI BASHKEREALIZUES.

2-TE GJITHEVE TALENTAVE NGA 14 SHTETEVE QE KANE PLOTESUAR FORMULARIN PER CERTIFIKIM INDIVIDUAL NDAJ 5 DISIPLINAVE QE PERFSHIN PROJEKTI DO JU JEPET CERTIFIKATAT PERFAQSUESVE TE TYRE QE TE JUA NDAJE.

Mbyllja e Festivalit do mbyllet me Vallen e Trupës Ansamblit”SHQIPONJA”të artistave që përfason Shoqata”Jehona Shqiptare”,do dalin titrat Falenderuese për gjithë Stafin në Vidio-Projektor e do shpërthejmë Fishekzjarrë të pa demshme letra shumëngjyrshe dhe xixa fishekzjarr dekurativ qè nuk dèmtojnè talentèt e rinj.

Njè Koncert i shkurtèr Festiv pèr puplikun me Artistèt e Aktorèt e mèdhenj.TITULLIN”550 VJETORI I GJERGJ KASTRIOTI SKENDERBEUT”

Kaq deri tani për Agjentën e Festivalit 4-tèr 23 Qershor 2018 ,Autorja e Kryetarja e Shoqatës “Jehona Shqiptare”Znj.Zamira(Mira)Korançe Tiranë. Kontaktoni PER ME SHUME INFORMACION  Cel Nr:+355692130594 ose 0672753265,EMEL:jehonashqiptare@hotmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ndaje Artikullin me Miqte e Tu

Artikuj te Ngjashem :