Data : 20 02 2019
KryeTitujt :

Edukata e qarkullimit në rrugë

KLODI_11

Një vit më parë plot 334 persona kanë humbur jetën si pasojë e aksidenteve rrugore. Mosrespektimi i rregullave të qarkullimit rrugor nga drejtuesit e automjeteve, por edhe kalimtarë, mungesa e sinjalistikes në shumë rrugë, ka bërë që në shkalle vendi të regjistrohen 1870 aksidente rrugore të rënda. 

Këta të rinj, nxenes te shkollave te mesme ne Tirane jane angazhuar nga Agjencia e Kombeve te Bashkuara ne bashkepunim me Policine e Shtetit per te demostruar sesa e rendesishme eshte respektimi i rregullave dhe dhenia perparesi kalimtareve ne vijat e bardha.

Pakujdesitë por edhe shkeljet e rregullave te qarkullimit rrugor jane shkaktaret kryesor te vdekjeve te 1.3 milionë njerezve ne bote dhe plagosjen e te pakten 50 milionë njerezve ne bote. Te dhenat zyrtare tregojne se nje cerek milion njerëz kane humbur jeten duke qene kembesore.

Ndaje Artikullin me Miqte e Tu

Artikuj te Ngjashem :