Data : 20 02 2019
KryeTitujt :

Azerbajxhani forcon kontrollin në internet

Internet-control

Azerbajxhani ka legalizuar kontrolle më të ashpra të internetit. Parlamenti i këtij vendi ka votuar për të bërë “shpifjet” dhe “abuzimet” online – vepra penale. Ligji i ri parasheh që shkelësit e tij të dënohen deri në tre vjet burgim. Grupet e opozitës thonë se ligji mund të përdoret për të frenuar mospajtimet online. Opozita zakonisht përdor mediat sociale për të koordinuar aktivitetet e saj. Para se të votohej, Komiteti për Mbrojtjen e Gazetarëve ka thënë se ligji “do t’i vidhte publikut lajmet online” dhe i ka bërë thirrje presidentit Ilham Aliev, që të vërë veto mbi të.

Ndaje Artikullin me Miqte e Tu

Artikuj te Ngjashem :